Europese Dag van het Nationaal Park

24 mei 2022

Ook dit jaar zetten we op 24 mei alle Europese parken in de schijnwerpers! Tijdens deze 23e editie van Dag van het Nationaal Park richten we ons op mens en natuur, want wat zouden we zijn zonder natuur? Velen van ons beseffen wat de natuur ons brengt. Nu is het tijd om samen iets terug te doen: de natuur in stand houden en op de juiste manier helpen zodat we er nog eindeloos van mogen genieten.

Over ‘Dag van het Nationaal Park’

Stel je een dag voor waarop alle parken en beschermde gebieden in heel Europa samenkomen, hun successen vieren en de waarde en voordelen van de Europese beschermde gebieden aan gemeenschappen, besluitvormers en het grote publiek bekendmaken. Welnu, het is EUROPARC’s Europese Dag van de Parken! Elk jaar vindt op en rond 24 mei de Europese Dag van de Parken plaats. Het is bedoeld om mensen dichter bij de natuur te brengen en het publiek bewust te maken van het belang van de natuurlijke schoonheid die in beschermde gebieden wordt bewaard en het belang van behoud en duurzaam beheer van die plaatsen.

‘Op de paden’ BINGO

De routes in nationale parken zijn niet voor niets uitgestippeld. Ze laten bijzondere hoogtepunten van het gebied zien. Juist door je te laten leiden door deze routes zie je zo veel! Daarom sturen we je letterlijk op pad, met bingokaart, zodat je met aandacht om je heen gaat kijken. Zie je veel insecten, bloeiende bloemen en water nabij? Misschien een klein of groot zoogdier? Of zie je overduidelijk sporen van de mens? Op de bingokaart komen verschillende thema’s terug, zoals biodiversiteit, aandacht voor het landschap en natuurlijk de mens.

Wil je graag op pad gaan met ‘Op de paden BINGO’? Je download de kaart hier.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie