Op 17 december 2022 staat er weer een mystieke kerstwandeling gepland in het Kuinderbos. Voorgaande jaren was het veld bij de Kuinderburcht de zwakke schakel bij natte weersomstandigheden en mede de reden dat de mystieke kerst wel eens werd afgelast. De mystieke kerstwandeling zal daarom dit jaar over een gedeeltelijk verhard parcours en het zeven dwergen pad lopen. De tocht wordt georganiseerd door KAS Kuinre met ondersteuning van Staatsbosbeheer

Onderweg zullen er boomkronen worden uitgelicht, wat een bijzonder effect zal geven en de mystieke sfeer zal verhogen. Het begin van de mystieke kerstwandeling is vanaf de Hopweg en via het parkeerterrein kun je het bos in. Het parcours is verlicht en daardoor voor iedereen gemakkelijk te volgen. Bij de ingang word je verwelkomd door het koor ‘Om e Nocht’ uit Woudsend.

Onderweg kom je langs de verhalenvertelster Anneke Schraa uit Hemelum en de klankschalen van Fika. Verder zullen de dames van het koor Tumulteje toezingen in Dickens-sfeer. Door het bos en op de burcht zwerft ook de Midwinterhoornbloasgroep ‘Noordwestoveriessel’ en deze groep zal hun specifieke mystieke geluid laten horen. Ook kun je genieten van het grote popkoor ‘Pop in de Kop’ uit Oldemarkt met hun uitvoering van de verschillende muziek genres. 

Uiteraard is ook de kerstman weer aanwezig en deelt hij zolang de voorraad strekt gratis verlichte kerstmutsen uit. Ook is er weer catering aanwezig met warme dranken en lekker eten. Bijna op het eind van de route kun je heerlijke vers gebakken oliebollen verkrijgen.

De start van de mystieke kerstwandeling is tussen 18.00 en 19.15 uur en de wandeling zal om ongeveer 21.00 uur zijn afgelopen. De entree is bewust laag gehouden, zodat iedereen die dat wil de wandeling kan lopen, namelijk 1 euro p/p. Als startpunt kun je Hopweg 2 in Luttelgeest hanteren en ter plekke de aanwijzingen volgen van de parkeerwachters. 

Mochten de weersomstandigheden zeer slecht zijn, bijvoorbeeld harde wind en/of zeer veel regen waarbij de veiligheid van deelnemers en bezoekers in het geding komt, dan zal woensdag 14 december worden besloten of de wandeling afgelast moet worden, dit zal via Facebook gecommuniceerd worden.

[bron Gemaakt in de Noordoostpolder]

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie