Een dagje zeilen met de Kuunderpunter is een unieke manier om het Nationaal Park en omstreken vanaf het water te verkennen. De KU-11 is een zeilende punter en dateert nog uit de vorige eeuw. De houten punter werd in 1912 voor de Kuinder visserman Kok door de scheepswerf Huisman in Vollenhove gebouwd. Nadat de Zuiderzee was ingepolderd was het gedaan met de visserij vanaf Kuinre en werd het schip verkocht aan een recreant. Na vele omzwervingen kwam het schip uiteindelijk op het droge te liggen in de buurt van Zwartsluis en dreigde daar te verpieteren.  

Gelukkig werd het schip ontdekt door een aantal enthousiaste liefhebbers van traditionele houten gebruiksvaartuigen en werd het weer in oude staat hersteld. Sinds enkele jaren is de KU-11 eigendom van de Stichting Kuinre in Promotie (SKIP), die het schip in ere tracht te houden. Van mei tot september worden samen met IVN excursies gevaren. Indien mogelijk wordt er gezeild, maar de punter heeft ook een elektrische fluistermotor. Startplek voor die rondvaarten is het Buitencentrum Staatsbosbeheer in Ossenzijl.

Kijk voor het actuele vaarschema hier.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie