10-jarig jubileum watertoren Sint Jansklooster: gratis toegang

De watertoren in Sint Jansklooster viert een belangrijke mijlpaal, de toren is al 10 jaar open voor publiek. Om dit te vieren is de watertoren op donderdag 2 mei gratis te bezoeken. Een uitgelezen kans om het boeiende verhaal van de watertoren en het adembenemende uitzicht vanaf de top zelf te ervaren. Onze torenwachters heten je van harte welkom op deze dag, aanmelden kan hier.

Uitzicht vanaf de watertoren bij Sint Jansklooster. Foto Andries de la Lande Cremer

De watertoren staat aan de rand van natuurgebied De Wieden. Een spectaculaire trap brengt je naar een hoogte van 45 meter en daar geven vier vensters een uitzicht van 360 graden over deze unieke natuur. De toenmalige Waterleiding Maatschappij Overijssel, in 2002 opgegaan in Vitens, zette de watertoren neer. Vroeger zorgde het holle waterreservoir voor waterdruk in de hele regio. Als bezoeker krijg je een idee van de enorme watermassa die zich vroeger in de toren bevond. Onze torenwachters vertellen je alles over de geschiedenis van de toren en de link die het heeft met de regio.

Donderdag 2 mei is de watertoren vanwege het 10-jarig jubileum gratis te bezoeken van 11.00 tot 16.00.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie