Exoten uit de sloten | Groen Traineeship

Ga 10 dagen op exoten-excursie en leer alles over invasieve exoten en de natuur in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Je maakt kennis met experts vanuit verschillende groene organisaties, volgt trainingen in eventmanagement en marketing, en gaat op excursie met o.a. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Bijvoorbeeld een dag op pad met de boswachter van Weerribben-Wieden!

Groen Traineeship

In dit Groen Traineeship zet jij je in om het gevaar van invasieve exoten onder de aandacht te brengen en toe te werken naar een oplossing. Zo kan jij bijvoorbeeld met jouw hoge dosis creativiteit meedenken over de communicatie. Of met jouw planmatige aanpak een draaiboek voor het evenement in elkaar zetten en de logistiek regelen. Of weet jij vanuit jouw sociale karakter goed contact te onderhouden met alle betrokken organisaties, vrijwilligers en potentiële deelnemers? Nationaal Park Weerribben-Wieden, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie geven je kaders mee en ondersteunen je waar nodig. Je hebt uiteraard de vrijheid om het evenement samen met mede-trainees vorm te geven. 

Wanneer?

  • Startdag
    vrijdag 2 augustus (16:00 – 18:00u, eventueel online) om de groep alvast te leren kennen. 
  • 10-daagse exoten-expeditie
    vrijdag 9 augustus – zondag 18 augustus (09:00 – 20:00, met een uur lunchpauze en vrije tijd na het avondeten)
  • Evenement
    een door jullie gekozen datum in een weekend half september.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie