Landelijke Boomfeestdag in Nationaal Park Weerribben-Wieden met Bomenplantactie op Schoolpleinen 

Op woensdag 15 november planten de leerlingen van drie basisscholen in de gemeente Steenwijkerland bomen op hun schoolplein tijdens de Boomfeestdag. In het Boomfeestdag-jaarthema ‘Opgroeien met bomen’ staat de leefomgeving van kinderen centraal.  Kinderen die opgroeien in het groen bewegen meer, ervaren minder stress, ademen gezondere lucht in, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten.  

De deelnemende scholen, Kindcentrum Het Kompas, School B en Kindcentrum Immanuël , zullen op deze dag gezamenlijk met hun leerlingen helpen met het planten van de bomen op hun schoolpleinen. Ook krijgen zij op deze dag een korte les over het belang van bomen in de natuur én in de stad, maken de leerlingen een slinger met hun wensen voor de boom en leren zij wat bomen voor hen doen. Kinderburgemeester Tessa Neelle zal op haar eigen basisschool -School B- meehelpen met het planten van een amberboom.  

Bomen brengen letterlijk leven op het schoolplein en zorgen voor verkoeling op warme dagen en voor meer biodiversiteit. Ze dragen bij aan een betere luchtkwaliteit; ze produceren zuurstof, vangen fijnstof af en slaan CO2 op. 

Deze boomplantactie is een initiatief van de Gemeente Steenwijkerland, Nationaal Park Weerribben-Wieden en IVN Natuureducatie. Op de schoolpleinen worden Nederlandse -inheemse- bomen geplant die ook groeien in Weerribben en Wieden. Zo wordt een stukje Nationaal Park naar de schoolomgeving gebracht.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie