Leer broedvogels tellen in De Weerribben

Ben jij een gedreven vogelaar met kennis van vogels, en wil jij een bijdrage leveren aan natuurbeheer in het prachtige Weerribben? Dan zoeken we jou! Sovon en Staatsbosbeheer organiseren een exclusieve Broedvogelcursus in De Weerribben, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. In deze cursus leer je alles over de Monitoring van broedvogels en de Project-methode (BMP), een gestandaardiseerde manier om broedvogels te inventariseren. Met een boot voor zonsopgang luisteren naar vogels zoals porseleinhoen, snor en sprinkhaanzanger in De Weerribben, dat staat je te wachten als je je opgeeft.

Je krijgt vijf avonden instructie van een ervaren broedvogelteller, die je de fijne kneepjes van het vak leert. Je leert hoe je de verschillende soorten broedvogels kunt herkennen aan hun uiterlijk, geluid en gedrag. Je leert ook hoe je de gegevens kunt registreren en invoeren in de database van Sovon. Zo draag jij bij aan de kennis over de vogelpopulaties in De Weerribben, een uniek laagveenmoerasgebied met een rijke biodiversiteit.

De cursus vindt plaats van maart tot juni 2024, op vijf woensdagavonden van 19:00 tot 22:00 uur. De kosten bedragen €25,- per deelnemer, inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. De locatie is De Weerribben in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Wil jij meer weten over de cursus en hoe deze jouw professionele expertise kan verrijken? Klik snel op de volgende link: https://www.sovon.nl/actueel/agenda/cursus-broedvogels-inventariseren-de-weerribben

Wees er snel bij, want er zijn slechts 15 plekken beschikbaar. Meld je nu aan en word een echte broedvogelkenner!

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie