Rietfestival Kalenberg. Klassieke muziek in het riet.

De eerste editie van het Rietfestival in Kalenberg biedt bezoekers stille vaartochten naar podia in het riet en wandelconcerten in tuinen. Een verrassende beleving van natuur en cultuur. Professionele musici hebben zich laten inspireren door het festival thema ‘’Water’’ en de bijzondere geluiden van flora en fauna van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Het unieke concept van het Rietfestival is de beleving van natuur en cultuur. Je vaart naar concerten in het riet en je word tegelijkertijd meegenomen door een wonderschoon palet van planten en dieren. Dubbelop genieten! Die beleving ervaar je ook bij de Wandelconcerten. Het authentieke dorp Kalenberg ligt namelijk middenin het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste laagveengebied in Europa. En in het dorp, langs de gracht bezoek je tuinen waar je een drietal concerten kan beluisteren.

Wandelconcerten Je koopt een kaartje Wandelconcerten en bezoekt 3 verschillende tuinen in Kalenberg. De musici die daar optreden zijn Back Pencil, Vrouwenkamerkoor Hera en Het Saxofoonorkest. Tussen de optredens door loop je op je gemak langs de gezellige Kalenbergergracht naar een volgende tuin.

Vaarconcerten Je koopt een kaartje Vaarconcerten en bezoekt 2 verschillende podia in het riet. De artiesten die optreden zijn Dulfer & Witteveen en Agathe Strijkkwartet.

Avondconcert Op de Kalenbergergracht, op een podium in het water, is het avondconcert. Je kunt genieten van de gevoelige snaren van de harp van Lavinia Meijer en een spetterend optreden van een groep jonge Spanjaarden van het CAIRE Reed Quintet.

Daarnaast nog vele optredens en activiteiten. Kijk voor kaarten en meer info hier.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie