Rietsnijderstrail weer van start in De Weerribben

Een nieuw jaar, tijd voor goede voornemens zoals meer sporten. Na een ‘rustperiode door Covid’ organiseert Staatsbosbeheer samen met Run2Day Zwolle op zaterdag 25 februari opnieuw een ‘Rietsnijderstrail’ in het Woldlakebos in De Weerribben.

Trailrunning is populair bij de hardlopers, en vindt vooral op onverharde en uitdagende routes plaats. Deze rietsnijderstrail heeft de Woldlakebos in De Weerribben als locatie, een gebied waar in de winter het riet wordt gesneden door de rietsnijders, en is daardoor een bijzonder decor van deze trailrun.

Deze trails zijn geen wedstrijden en er vind ook geen tijdsregistratie plaats. Alle deelnemers krijgen een functionele goodie van Run2Day Zwolle waarmee je ook nog eens herkenbaar bent. De route die wordt uitgezet is ongeveer 5 kilometer lang en kan maximaal 3 keer gelopen worden, wat totaal op 15 kilometer komt. De route zal in een verscheidenheid van landschap plaats vinden, en ook voor de beginnende en de ervaren trailrunner genoeg uitdaging geven.

Deelnemers aan de trail dienen zich in te schrijven via www.run2dayevents.nl. Kosten zijn €7,50 per persoon en het inschrijfgeld komt ten goede aan de educatie over vlinders die in het Woldlakebos leven. De start is om 9:30 uur, en bevind zich aan de Ingenieur Luteijnweg te Scheerwolde.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie