Giethoorn staat komende zomer vier weken lang in het teken van het theaterspektakel Fanfare. De muzikale voorstelling is geïnspireerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra en wordt gespeeld op een unieke buitenlocatie in Giethoorn. 

Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat de film Fanfare uitkwam. Met 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film Fanfare nog altijd een van de succesvolste Nederlandse bioscoopfilms allertijden. Theaterspektakel Fanfare vertelt het verhaal over Fanfare Kunst & Vriendschap, 65 jaar later. De kleinzoon van de dirigent van de fanfare wil het muziekgezelschap van zijn opa nieuw leven in blazen. Maar net als 65 jaar geleden lijkt er tweespalt te ontstaan die beteugeld moet worden. Zal de geschiedenis zich herhalen? 

Han Evers en Lianne Groen op locatie. Foto Wilbert Bijzitter.

Oude en nieuwe muziek 
Aan de rand van het dorp wordt een theater opgebouwd waarbij de pittoreske omgeving met grachten, slootjes, bruggen en riet gedekte daken letterlijk het decor vormen.  

Scriptschrijver Louis van Beek en regisseur Anne de Blok gebruiken voor het nieuwe verhaal veel vertrouwde elementen uit de film. Een fanfare met de beste amateurmuzikanten uit de regio speelt de muziek uit de film live tijdens de voorstelling. Daarnaast zijn er nieuw gecomponeerde muziekstukken met nieuwe liedteksten te horen.  

20 keer

Fanfare wordt van 21 juni tot en met 15 juli 20 keer opgevoerd. Het publiek krijgt voor de voorstelling een driegangendiner geserveerd in een van de deelnemende restaurants in Giethoorn. Het diner zit bij de prijs inbegrepen.  

Gezamenlijke productie 

Theaterspektakel Fanfare wordt geproduceerd door Stichting M.O.L. in opdracht van Rabo Theater De Meenthe uit Steenwijk, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Zwolse theaters. Ook Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden, dorpsbelangenvereniging ‘t Gieters Belang, Stichting Sail Giethoorn en Giethoorn Onderneemt zijn betrokken bij de voorbereiding van het theaterspektakel. Het plaatselijke museum ’t Olde Maat Uus toont komende zomer een expositie over de film Fanfare en de impact ervan op het dorp. 

Van Giethoorn 

Directeur Han Evers van Rabo Theater De Meenthe vindt de samenwerking met lokale partijen essentieel. “We willen graag dat de bevolking voelt: Dit verhaal is van ons, deze voorstelling is van Giethoorn.”  

Tickets zijn vanaf nu te koop via www.theaterspektakelfanfare.nl

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie