Uit Liefde voor het Landschap

28-01 | Bezoekerscentrum De Wieden | 13.00 uur

Een 3-luik van verhalen vol liefde. Uit het verleden, via het heden naar de toekomst. Ervaar de liefde voor het landschap vanuit verschillende perspectieven. Waaronder die van fotograaf Theo de Witte. Hij neemt je mee in zijn verhaal aan de hand van zijn foto’s. Het heden wordt letterlijk beleefbaar gemaakt op grote hoogte vanuit de watertoren. Aan de toekomst van het landschap kun je zelf bijdragen. In een workshop van Duurzaam Steenwijkerland leer je hoe je je eigen tuin omtovert tot mini-Nationaal Park. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Het symposium begint om 13u en zal rond 16.30 afgesloten worden met drankje en streekproducten ‘Lekkers uit de Kop’. 

28 januari bij Bezoekerscentrum De Wieden Sint Jansklooster.

Proeftuin voor onderzoek en innovatie

Nationaal Park Weerribben-Wieden is proeftuin voor onderzoek en innovatie. Studenten kijken met een frisse blik naar het gebied of vraagstuk en komen met innovatieve oplossingen. Eind januari presenteert 1 groep van Saxion Hogeschool hun idee voor het onthullen van de geheimen van het Hoge Land. Een andere groep organiseert een mini-symposium op grote hoogte over liefde voor het landschap. Een derde groep maakt met VR de corso’s jaarrond beleefbaar (op uitnodiging).

2023: jaar vol verhalen uit het landschap

Begin 2023 verschijnt de Landschapsbiografie Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hierin is de ontstaansgeschiedenis van het gebied beschreven. Van de glooiingen uit de voorlaatste ijstijd, de ontginning en inpoldering, het nieuwe land tot de ruilverkaveling na WOII. De biografie is een belangrijke basis voor het bepalen van de landschapsstrategie de komende jaren. Als hoeder van het Nationaal Park nemen wij bewoners, bedrijven en bezoekers nadrukkelijk mee in dit proces.

Uit liefde voor het Landschap

28-01 | 13.00 uur | Bezoekerscentrum De Wieden | Sint Jansklooster

Gratis toegankelijk voor bewoners. Maar slechts een beperkt aan plaatsen. Vol is vol. Dus meld je snel aan.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie