Verhalen uit het Hoge Land

23-01 | 15.00 | Buitengoed Fredeshiem

Hoe onthul je de geheimen van het gebied rondom de Eese? Welke onontdekte verhalen liggen voor het oprapen? Hoe vertel je die dan? Studenten van Saxion Hogeschool deden onderzoek naar de geschiedenis van het gebied, verzamelden verhalen en bedachten hoe je die het beste kan vertellen. Ze presenteren hun ideeën op 23 januari op Buitengoed Fredeshiem.

Proeftuin voor onderzoek en innovatie

Nationaal Park Weerribben-Wieden is proeftuin voor onderzoek en innovatie. Studenten kijken met een frisse blik naar het gebied of vraagstuk en komen met innovatieve oplossingen. Eind januari presenteert 1 groep van Saxion Hogeschool hun idee voor het onthullen van de geheimen van het Hoge Land. Een andere groep organiseert een mini-symposium op grote hoogte over liefde voor het landschap. Een derde groep maakt met VR de corso’s jaarrond beleefbaar (op uitnodiging).

2023: jaar vol verhalen uit het landschap

Begin 2023 verschijnt de Landschapsbiografie Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hierin is de ontstaansgeschiedenis van het gebied beschreven. Van de glooiingen uit de voorlaatste ijstijd, de ontginning en inpoldering, het nieuwe land tot de ruilverkaveling na WOII. De biografie is een belangrijke basis voor het bepalen van de landschapsstrategie de komende jaren. Als hoeder van het Nationaal Park nemen wij bewoners, bedrijven en bezoekers nadrukkelijk mee in dit proces.

Verhalen uit het Hoge Land

23-01 | 15.00 uur | Buitengoed Fredeshiem

Gratis toegankelijk voor bewoners. Maar slechts een beperkt aan plaatsen. Vol is vol. Dus meld je snel aan.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie