Woensdag 31 januari gratis Inloopavond Subsidies

Voor het verduurzamen van huis & tuin

Voor het verduurzamen van je woning en tuin zijn er verschillende maatregelen en subsidies. Wil je hier meer over weten? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen? Speciaal hiervoor organiseert Stichting Duurzaam Steenwijkerland op woensdag 31 januari een gratis Inloopavond Subsidies. Tussen 19.30 en 21.00 uur ben je van harte welkom in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Meerdere coaches en adviseurs zitten voor je klaar.

Subsidie voor verduurzamen woning
Als huiseigenaar kun je subsidie aanvragen voor duurzame energie en energiebesparing. Denk aan dak-, vloer- en glasisolatie, zonnepanelen, een (hybride) warmtepomp of een zonneboiler. Met een goede voorbereiding heb je dit zo gedaan. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat een stappenplan en handige checklist. Hierin vind je ook alle voorwaarden en gegevens die je moet aanleveren. Een goede voorbereiding is in dit geval bijna het hele werk. Als de werkzaamheden aan je woning al zijn uitgevoerd, kan het lastiger of meer werk zijn. Verdiep je dus vooraf in de aanvraag en de voorwaarden. De energieadviseurs van Stichting Duurzaam Steenwijkerland helpen je graag.

Subsidie voor je tuin
Wist je dat je ook subsidie kunt aanvragen voor het verduurzamen van je tuin? Denk aan het opvangen van regenwater in een regenton, het vervangen van tegels door planten of het aanleggen van een groen dak. Met kleine maatregelen houd je droge voeten na een flinke hoosbui en blijft het koeler tijdens hete dagen. Daarnaast is er meer ruimte voor vogels en insecten in jouw tuin. Met de speciale tuinsubsidie kun je één of meerdere maatregelen uitvoeren om je tuin klimaatbestendig te maken. Tijdens de Inloopavond krijg je gratis en onafhankelijk advies over de mogelijkheden in jouw tuin.

Gratis hulp & advies
Vind je die subsidies maar ingewikkeld, kom je er niet uit of kun je digitaal wel wat hulp gebruiken? Kom dan woensdag 31 januari langs. Tussen 19.30 en 21.00 uur word je geholpen met het in kaart brengen van de mogelijkheden en benodigde gegevens. Als dit allemaal compleet is, kun je ook hulp krijgen met de aanvraag zelf. Je bent van harte welkom in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie