De Maargies Hoeve, werken met passie

De Maargies Hoeve, werken met passie

Zorgboerderij met theeschenkerij en boerderijwinkel

Haar opa en oma boerden al op de plek waar nu de zorgboerderij annex theeschenkerij De Maargies Hoeve is gevestigd. In Kallenkote. Lotte Nijk is er geboren en getogen. Samen met haar broer en zus en haar ouders runt ze het bedrijf. Sinds kort is er ook een prachtige winkel gerealiseerd, uiteraard vol met producten uit de streek.

,,Het is begonnen als melkveehouderij’’, vertelt Lotte als we elkaar treffen in de theeschenkerij. ,,Mijn vader begon in 2002 met het zorgboerderijconcept, puur vanuit passie om mensen te helpen. Dat concept hebben we uitgebreid. Er komen hier iedere dag tientallen cliënten. Die gaan allemaal aan de slag. In de theeschenkerij, in de groentetuin, in het kooklokaal, bij de hobbydieren, bij de koeien, of in de winkel’’, aldus de bevlogen onderneemster.

,,Tegenwoordig kunnen bezoekers hier ook lunchen. Overdag kunnen mensen hier voor allerlei zaken terecht. Daar wordt met name door bewoners in dit gebied, veel gebruik van gemaakt. De theeschenkerij, een zeer sfeervolle, warme ruimte, heeft de uitstraling van een gezellige huiskamer. Er is veel te zien, waaronder heel veel bijzonder servies.

,,Ik heb rechten gestudeerd, maar heb daar uiteindelijk toch niet voor gekozen. Dit sprak en spreekt me veel meer aan. We bieden hier plaats aan mensen met een zorgvraag, dat geeft een gevoel van nut. Iedereen hoort erbij, we hebben momenteel 140 cliënten met een zorgvraag, van alle leeftijden, van 6 – 90 jaar. Er werken in totaal zo’n 40 mensen op de zorgboerderij. De eerste deelnemer komt hier nog steeds’’, laat Lotte trots weten.

Nieuw is het voedselbos. Lotte: ,,We hebben het net aangeplant dus dat moet nog groeien. Bezoekers kunnen hier in de toekomst terecht voor beleving, educatie en om dingen te plukken, zoals fruit en noten. De notenbomen zijn van Notengaard Bisschop in Kallenkote. Daartussen door bieden we ruimte voor kunst. Vlak naast het voedselbos bevindt zich een pittoresk kapelletje, waar je zelfs kunt trouwen.’’

De winkel met streekproducten is er ook onlangs bijgekomen. De shop is echt een bezoekje waard. Alles staat zeer overzichtelijk en smaakvol uitgestald. Het assortiment, food en non-food, is zeer uitgebreid. Lekkere dingen om zelf te hebben, maar ook genoeg inspiratie voor een origineel cadeau. Van een deel van de melk van de maar liefst 400 (!) koeien worden allerlei zuivelproducten gemaakt die tevens in de winkel te koop zijn. De theeschenkerij is geopend voor publiek, voor thee met wat lekkers, voor lunches of een high tea. Dineren kan ook, maar alleen op afspraak voor groepen.

Kooklokaal

Het Kooklokaal is gevestigd in de oude dorpsschool van Kallenkote. Een van de klaslokalen is omgebouwd tot professionele horecakeuken. Bezoekers kunnen hier elke woensdag en vrijdag terecht (wel reserveren) voor een driegangendiner voor een zeer toegankelijke prijs. Het is eten wat de pot schaft.

Openingstijden De Maargies Hoeve
Kallenkote 19, Kallenkote
www.demaargieshoeve.nl
info@demaargieshoeve.nl
0521-511776

Terug naar Lekkers uit de Kop

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie