Hoge kwaliteit vlees bij Ter Schure

Hoge kwaliteit vlees bij Ter Schure

Loat je verrasse deur ’t lekkerste vlees uut de Basse

Harmen ter Schure en zijn partner Marianne Donker zijn de trotse eigenaren van tussen de 80 en 100 prachtige Blonde d’Aquitaine koeien en zo’n 300 schapen. Er is op de boerderij in Basse dus altijd wat te doen, zoals voeren en schoonmaken. “Je bent altijd bezig. Maar het is erg leuk om te doen’’, zegt Marianne die er ‘gewoon’ nog een baan bij heeft en ook nog twee opgroeiende kinderen.

Het vlees van de Franse koeien krijgt na de slacht een plekje in één van de vrieskisten in het winkeltje bij de boerderij. Marianne vertelt er bevlogen over: “Voor het vlees wordt uitsluitend vrouwelijk vee, van tussen de 2 en 4 jaar, gebruikt. Dat is gewoon veel lekkerder. De koeien krijgen eigen verbouwde kuil en maïs te eten. Ze zijn vaak in de wei te vinden en eten dan vers gras. Het vlees is mede daardoor heerlijk mals. De kalfjes mogen hier ook fijn bij hun moeder blijven.’’  

In de vriesvitrines zien we o.a. gehakt, rundervinken, entrecotes, sucadelappen, biefstuk en prachtige T-bones liggen en ze hebben de nu al populaire Basserschijven op de markt gebracht. Dat zijn gepaneerde hamburgers. Het winkeltje zit er vanaf 2020.

Marianne: “Onze droom is om dit werk hier op de boerderij in Basse fulltime te doen. We hebben al aardig wat klanten, vooral hier uit de buurt, maar ook wel verder weg. Zelfs uit Sneek komen hier mensen naar toe om vlees te kopen. Lokaal produceren én consumeren is steeds belangrijker. Dan ben je hier aan het goede adres.’’ Omdat Marianne overdag bij een accountantskantoor werkt, kun je het beste even een appje sturen en kijken wanneer je langs kan komen om vlees te kopen. Dat kan vrijwel elke dag wel.   

Vleesveebedrijf Ter Schure 
Basserweg 4 
8342 TD Basse 
Tel: Bel of app met Marianne op 06-10891900
E-mail terschureh@outlook.com 
Facebook: https://www.facebook.com/vleesveebedrijfterschure 
Check het aanbod op www.vleesveebedrijfterschure.nl  

Terug naar Lekkers uit de Kop

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie