Geslaagde Cleanup Day in Giethoorn & Ossenzijl

Schoonmaakactie te land en te water groot succes

Zaterdagochtend 16 september, op World Cleanup Day, werd er zwerfafval verzameld op diverse plekken in Steenwijkerland. Nationaal Park Weerribben-Wieden en Stichting Duurzaam Steenwijkerland organiseerden de actie. Zowel op het land als op het water verzamelden teams afval. In Ossenzijl en Giethoorn met behulp van kano’s en boten. ‘Wat goed dat jullie dit doen’ en ‘Wat een mooi initiatief’, waren een paar reacties die de vrijwilligers onderweg te horen kregen. Met het prachtige weer waren er veel mensen op de been en rond de middag was het ronduit druk op en bij het water.

Volgend jaar weer

Wethouder Marcel Scheringa sloot aan bij de vrijwilligers in Ossenzijl. Na een welkomstwoord gingen ze met boten en kano’s het water op. In hartje Giethoorn startte de ochtend bij de familie Rijkaart aan het Binnenpad. Ook daar stond de koffie en cake klaar voor de enthousiaste vrijwilligers. ‘Volgend jaar doen we weer mee!’ klonk het uit de groep. Jong en oud hielp mee. In totaal hebben ruim 25 mensen op het water meegedaan. Zo was het naast nuttig, vooral ook een gezellige ochtend.

Zakken vol afval

Het resultaat van de schoonmaakactie was heel veel zakken afval. Ook emmers en zelfs een boodschappenmandje werden opgevist. Daarnaast veel blikjes, lege flessen, snoep- , drank- en ijsverpakkingen.

Bewustzijn

Voor de actie werkten Nationaal Park Weerribben-Wieden en Stichting Duurzaam Steenwijkerland samen. Vanuit het Infopunt Duurzaam Doen werden grijpers, hesjes, handschoenen en afvalzakken geregeld. Robbert Vlagsma, coördinator van het Infopunt, kijkt terug op een geslaagde dag: ‘Dit draagt bij aan bewustzijn rond zwerfafval, maar ook aan de bekendheid van ons Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Iedereen die iets rond zwerfafval wil betekenen, is ook daarvoor van harte welkom. We denken graag mee.’

Meld je aan voor een zwerfvuilteam

Wil jij je ook inzetten voor een schone leefomgeving? Sluit je aan bij één van de zwerfvuilteams van Stichting Duurzaam Steenwijkerland. Stuur een mail naar info@dzst.nl en we brengen je in contact met één van de teams in Steenwijkerland of we zetten samen met jou een nieuw team op.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie