Mooi dat je d’r bent is de gebiedspromotiecampagne 2023 van stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden. De campagne richt zich op (potentiële) bezoekers en bewoners. De kwaliteitsbezoeker die komt voor natuur, erfgoed en cultuur en daar respectvol mee omgaat. Met in 2023 een focus op de NL’se bezoeker. Uitgaande van de gebieds- en merkidentiteit is samen met de belangrijkste stakeholders in het gebied een campagne ontwikkeld waarin het gastvrije, soms wat eigenzinnige karakter wordt benadrukt. 

Kwaliteitsbezoeker 

Met de nieuwe campagne wil de stichting bezoekers verleiden meerdere dagen, ook in het voor- of najaar, op bezoek te komen in het Nationaal Park. In opdracht van de gemeente Steenwijkerland bedacht de stichting, samen met ondernemers en andere betrokkenen, allerlei middelen om dat voor elkaar te krijgen.  

“Bij het opzetten en uitwerken van deze campagne hebben we een aantal scherpe keuzes moeten maken”, vertellen gebiedsontwikkelaar Nicolette Bolté en communicatiestrateeg Herald Nobel. “Je kunt wel zeggen: ‘iedereen is onze doelgroep’, maar dan schiet je met hagel op een hele grote groep. Daarom hebben we gekozen voor een slimme campagne die zich voornamelijk richt op de ‘kwaliteitsbezoeker’. De bezoeker die komt voor de pracht van de natuur en het vele erfgoed.” 

Van Giethoorn tot Zuiderzee 

“Giethoorn is natuurlijk iconisch en bekend over de hele wereld. Maar ook Nationaal Park Weerribben-Wieden, vestingstad Steenwijk, de handelsplaatsen langs de voormalige Zuiderzee en het hoge land, vanaf het Eeserveld via Paasloo tot Oldemarkt en rond Vollenhove zijn het bezoeken meer dan waard. Met deze campagne gaan we Nederland, en daarna ook de rest van de wereld, laten zien wat wij al lang weten: dit gebied is uniek”, zeggen Nicolette Bolté en Herald Nobel. 

Landschap vol verhalen 

Ook dit jaar is er een nieuw gebiedsmagazine. Dit keer vol verhalen over de natuur, Giethoorn, rietsnijders, de Zuiderzeegeschiedenis, corso’s, streekproducten en tips voor actieve uitjes. Het gratis tijdschrift ligt in alle bibliotheken, gemeentehuis, dorpshuizen en de horeca. Ook is er een nieuwe serie folders met wandelingen en een uitloper met alle uit tips. Om ook bezoekers van buiten te trekken is er reclame op radio 1 en 2 en is de campagne te zien op grote billboards langs de snelwegen. 

Middelen

 • Sterreclame, Radio 1&2, serie van 5, april-juni 2023, januari 2024, bereik 1,5 mln per periode
  (Beluister de 1e commercial hier. Of beluister deze.)
 • Snelwegreclame, digitale infoborden in de randstad, april-juni 2023, januari 2024, bereik 1,2 mln per periode
 • A0 3-hoeksborden, 32 stuks in heel Steenwijkerland, april, juni, augustus, oktober 2023, bereik 85K per periode
 • Uitloper, flyer met alle evenementen, verkrijgbaar op meer dan 200 adressen (VTE, dorsphuizen, bibliotheek etc.), edities april-juni, juni-augustus, augustus-oktober
 • Nieuwe serie gebiedsfolders, 5 versies ( Nationaal Park, Steenwijk Vestingstad, Giethoorn, Zuiderzee, Hoge Land). Ook Duitstalig.
 • Nieuw Gebiedsmagazine, Levend Landschap vol Verhalen, verkrijgbaar op meer dan 200 adressen (VTE, dorpshuizen, bibliotheek etc.)
 • Social Media i.s.m. MarketingOost, bereik 3,7 mln
 • Free publicity en persreizen i.s.m. MarketingOost, bereik 4,9 mln
 • Signing in het gebied, bordjes Mooi dat je d’r bent, verspreid bij startpunten wandelingen en fietsknooppunten en bij VTE-ondernemers

Alle middelen in de campagne zijn opgenomen in het Booklet.

Credits

sNPWW voert de campagne uit in opdracht van de gemeente Steenwijkerland. Delen van de campagne komen voort uit het traject ‘Nationale Parken Nieuwe Stijl’. Ontwikkeld in samenwerking met vele stakeholders. 

Executives Nicolette Bolté en Herald Nobel 

Concept, artwork, copy Bureau Circuit 

Artwork, copy, druk BijzonderDruk 

Coördinatie magazine Tineke Knorren 

Social media en Visit WW MarketingOost

Het campagnebeeld van 2024
De nieuwe UITloper
Het gebiedsmagazine Levend Landschap vol Verhalen

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie