Het gaat niet goed met de insecten in Nederland. Dat staat onder meer in het living planet report van het Wereld Natuur Fonds. Dat terwijl veel insectensoorten een belangrijke bijdrage leveren aan het bestuiven van bloemen en als natuurlijke beschermer van bepaalde gewassen.

Stichting Nationaal Park Weerribben Wieden, LTO Steenwijkerland, Gemeente Steenwijkerland en Visscher Holland stellen voor de boeren in Steenwijkerland bloemzaadmengsels voor akkerranden beschikbaar. Deze bloemzaadmengsels zitten vol met verschillende inheemse soorten die goed zijn voor insecten. Zo werken we samen aan het herstellen van de biodiversiteit.

Ben jij agrarisch ondernemer en wil jij helpen de omgeving op te fleuren? Dan kan je een pakketje zaden met fleurig bordje ophalen bij Sander Pereboom (Paasloƫrweg 31 te Paasloo). Een pakketje van 1 kg is voldoende om 200 m2 te zaaien.

Ben jij bewoner of bezoeker van Steenwijkerland? Kijk dan de komende maanden goed naar de landbouwpercelen. Zie je een mooie bloemenstrook met fleurig bordje? Ga dan op zoek naar alle verschillende planten en insectensoorten die je tussen deze strook kunt vinden.

De soorten in de bloemzaden

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie