Samen koken bij Buitenkoken Giethoorn 

Samen koken bij Buitenkoken Giethoorn 

Gesprek met René Reupkes van Buitenkoken Giethoorn

‘Altijd al willen weten hoe je de lekkerste gerechten buiten op houtvuur kan bereiden? Samen met vrienden, familie of collega’s ‘speel je met vuur’ voor het lekkerste resultaat. Met verse ingrediënten bereid je een 4-gangen diner waarbij je je vingers aflikt.’ Tot zover het aanstekelijke begin van de introductie van Buitenkoken Giethoorn op de website van dit bijzondere bedrijf. Initiatiefnemer en eigenaar René Reupkes kan enthousiast vertellen over zijn geesteskindje. In de jaren-90 kwam hij deze kant op en was gelijk verkocht. 
Buitenkoken is ‘spelen met vuur’

,,Was gelijk verliefd op dit gebied, het Nationaal Park, Giethoorn, Blokzijl, de prachtige natuur, de hele sfeer beviel meteen goed’’, zegt hij terwijl we plaats hebben genomen in de ruime, sfeervolle kookhoek van de boerderij. Op het terrein bevindt zich tevens de gastouderopvang Happy Duck van zijn vrouw Annette. Na de hotelschool ging René werken in de horeca en werkte in verschillende hotels en restaurants in het land. Na een grafische opleiding verschoof hij zijn aandacht meer richting zaken als adviseur op gebied reclame, marketing en communicatie. Heel wat anders dus. René: ,,Heb als communicatie adviseur een tijd voor Petromax gewerkt. Deze Duitse firma is o.a. de producent van de Dutch Ovens (gietijzeren pannen) en verder alles op het gebied van buitenkoken. De pannen gaan een mensenleven mee. Dat deed mijn horecahart weer glinsteren.’’ Buitenkoken Giethoorn was geboren. Met René als een unieke combinatie van gastheer en kok. René doet voorstellen voor het menu, waarbij hij zoveel mogelijk werkt met producten uit de streek. 

Over Buitenkoken Giethoorn 

Buitenkoken is een avontuurlijke activiteit waarbij je in de openlucht heerlijk tot ontspanning komt. Houthakken, vuur aanmaken (en houden!), lekkere gerechten bereiden en genieten van elkaars gezelschap. Door te ‘spelen met vuur’ zorg je dat de temperatuur regelmatig blijft en je zo de gerechten goed kan bereiden. Buitenkoken in een informele en gastvrije omgeving geeft een leuke interactie tussen de gasten. Buitenkoken is samenwerken en vooral communiceren met elkaar. René: ,,Het is iedere keer weer mooi om te zien hoe de samenwerking tot stand komt. En soms komen mensen best wat gereserveerd binnen, maar gaan vervolgens jubelend huiswaarts.’’ 

Locatie 

Op het terrein van Hoeve Schouwenburg met uitzicht op Nationaal Park Weerribben-Wieden en langsvarende boten, is een mooie plek gecreëerd waar René als gastheer de workshops geeft. Vanwege de persoonlijke manier van werken is gekozen voor gezelschappen tot ongeveer 40 personen. Wil je individueel of met een klein groepje (minder dan 8 personen) een kookworkshop volgen, dan kan je je opgeven via Open inschrijving. Een aantal zaterdagen zijn gepland om met een gemêleerd gezelschap de kookworkshop te volgen. 

Terug naar Lekkers uit de Kop

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie