Open Dag Lekkers uit de Kop – Kom streekproducten proeven

Kom op zaterdagmiddag 28 oktober tussen 14:00 en 17:00 genieten van al het lekkers wat Nationaal Park Weerribben-Wieden te bieden heeft!

Waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Soms van heel ver, maar steeds vaker ook van heel dichtbij. Hier in Weerribben-Wieden zijn namelijk vele producenten van streekproducten te vinden. Streekproducten vertellen je het verhaal van natuur, landschap en erfgoed. Wat maakt de streekproducten uit Weerribben-Wieden zo herkenbaar? Wat is de invloed van de natuur (water, grond) op het product? Deze producten worden met passie en van het landschap gemaakt, en dat proef je terug!

Streekproducten worden steeds belangrijker. Lokaal produceren is namelijk duurzamer en zorgt voor kortere ketens. Dat betekent dat wat er in de regio gemaakt wordt, ook in de regio blijft. Hierdoor is er minder verwerking en vervoer van producten nodig. Sinds 2022 is de streekproductenlijn Lekkers uit de Kop opgericht. Dit is een samenwerkingsverband van lokale boeren, producenten en ondernemers om producten uit deze streek op de kaart te zetten.

Wil je ook zien, ruiken en proeven hoe een streekproduct tot stand komt? Breng dan een bezoek aan één of meerdere van onze deelnemende producten of verkooppunten:

Waterbuffelfarm, Hareweg 6a, 8375 EA Oldemarkt

Vleesboerderij Eesveen, Eesveenseweg 107, 8347 JE Eesveen

Klinkert Bierbrouwerij, Brouwerstraat 16, 8365 DV Blokzijl

De Maargies Hoeve, Kallenkote 19, 8345 HB Kallenkote

Notengaard Bisschop, Kallenkote 59, 8345 HH Kallenkote

Dijkgoud Kaas, Blokzijlerdijk 26, 8373 EL Blankenham

Jonenpad Hoeve, Hevenweg 3, 8356 VX Blokzijl

‘t Lokaaltje, Lageweg 20, 8376 HW Ossenzijl

Proviand van het Land, Brouwerstraat 12, 8365 DV Blokzijl

Kom op zaterdag middag 28 oktober tussen 14:00 en 17:00 genieten van al het lekkers wat Nationaal Park Weerribben-Wieden te bieden heeft!

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie