Bezoekerscentrum De Wieden feestelijk geopend bij start vaarseizoen

Woensdag 24 april is de feestelijke, officiële opening van het vernieuwde Bezoekerscentrum De Wieden van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster. Het centrum heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan. Er is een unieke beleefplek voor kinderen gecreëerd, waar ze met al hun zintuigen de spannende natuur van De Wieden kunnen ontdekken. Verder is er in de vernieuwde filmzaal een geanimeerde film over het Verdronken dorp Beulake. De ondergang van dit dorp tijdens de stormvloed van 1776 hangt samen met het ontstaan van het unieke natuurgebied De Wieden. Tijdens de film kijk je door de ogen van een bewoonster uit die tijd, waardoor dit bijzondere verhaal extra binnenkomt.

Foto Angela Roelofs NM

De feestelijke opening wordt verricht door Marga Kool, voorzitter van stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden, Wout van de Belt van de rietsnijdersvereniging en Gidion Kok van Natuurmonumenten. De riettelersvereniging heeft met een dakje van echt Wiedenriet aan de expositie bijgedragen. 

Start seizoen Ecowaterbus

De officiële opening valt in dezelfde week dat de Ecowaterbussen ook weer gaan varen. De boten zijn klaar voor het vaarseizoen en varen vanaf 27 april dagelijks de ‘Weidse’ Beulakker op, richting waterdorp Giethoorn of Zuiderzeestadje Blokzijl. Ook zijn er bijna dagelijks speciale vaarexcursies te boeken bij Bezoekerscentrum De Wieden, waarbij je onder leiding van een natuurgids het adembenemende landschap van De Wieden vanaf het water kunt ervaren.

Naast het boeken van een vaarexcursie of tocht met de Ecowaterbus, kun je in het bezoekerscentrum ook terecht voor gebiedsinformatie en is het een startpunt voor verschillende wandelroutes en een bezoek aan de watertoren in Sint Jansklooster. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers die willen genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Het bezoekerscentrum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Diverse activiteiten zijn ook online te boeken.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie