Bezoekerscentrum De Wieden zoekt enthousiaste vrijwilligers

Bezoekerscentrum De Wieden van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster zoekt vrijwilligers die actief willen zijn in het mooie natuurgebied Weerribben-Wieden. Het bezoekerscentrum is één van de poorten van Nationaal Park Weerribben-Wieden en ontvangt jaarlijks bijna honderdduizend bezoekers. Dinsdagavond 10 januari a.s. organiseert het bezoekerscentrum een informatieavond voor nieuwe vrijwilligers.

De eco-waterliner in Nationaal Park Weerribben-Wieden

“Sinds kort ben ik als vrijwilliger schipper in De Wieden, bij Bezoekerscentrum De Wieden. Ik vaar bezoekers van en naar Blokzijl, Giethoorn en het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster, dwars door het grootste laagveenmoeras in West-Europa. Een prachtig gebied!” aldus Eric Hoogeweg. “Ik haalde zelf mijn vaarbewijs en leerde enorm veel van mijn praktijkbegeleider Koos, een zeer ervaren schipper.” Ook iets voor jou? Er zijn ongeveer 20 schippers, maar voor komend seizoen zoeken ze er nog een paar.’

Het bezoekerscentrum is, naast vrijwillige schippers voor de EcoWaterbussen, ook op zoek naar vrijwilligers om jeugdactiviteiten te begeleiden, torenwachters, balievrijwilligers, schippers voor de excursieboten en kan ook versterking voor de tuinploeg gebruiken.

Wil je ook als vrijwilliger voor Natuurmonumenten in De Wieden aan de slag? Dinsdagavond 10 januari a.s. organiseert Bezoekerscentrum De Wieden een informatieavond voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens deze avond maak je kennis met enkele vrijwilligers en kun je ze het hemd van het lijf vragen. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar de vrijwilligerscoördinator: w.vanos@natuurmonumenten.nl.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie