“De Monchoutaart is vurrukkuluk.“ Open dag streekproducenten Lekkers uit de Kop geslaagd
Ook dit jaar vond in Nationaal Park Weerribben-Wieden de Beleefweek plaats. Een initiatief van recreatieondernemers, erfgoedaanbieders, IVN, Gastheren en -vrouwen van het Landschap en het Nationaal Park. Eén van de activiteiten was een Open Dag bij de makers van streekproducten: Lekkers uit de Kop.

Lekkers uit de Kop
Onder de noemer ‘Lekkers uit de Kop’ heeft een aantal makers zich verenigd. Doel van dit nog jonge platform is het promoten van streekproducten bij de lokale bevolking, maar uiteraard ook bij bezoekers van dit gebied. Voor belangstellenden waren tijdens de Open Dag op zaterdag 28 oktober 3 routes uitgezet. Ook kregen bezoekers uitleg hoe productieprocessen verlopen.
Vurrukkulukke monchoutaart
Zo ook bij Dijkgoud Kaas in Blankenham. “We hebben de mosterdkaas geproefd. Echt heerlijk. Ze hebben ook sambalkaas. En wat leuk om te horen en te zien hoe kaas gemaakt wordt’’, aldus één van de enthousiaste bezoekers. “We zijn ook bij de Waterbuffelfarm in Oldemarkt geweest. Daar hebben we buffelrookworst gekocht. Die ga ik straks thuis lekker verorberen. We zijn de tour geëindigd bij de De Maargieshoeve in Kallenkote, met koffie, thee en vurrukkulukke monchoutaart.’’

Verder namen deel aan de open dag Debbie Kars met lamsvlees uit Jonen, Klinkert Bier en Proviand van het Land uit Blokzijl, de Notengaard uit Kallenkote, ’t Lokaaltje uit Ossenzijl en de Vleesboerderij uit Eesveen. Meer informatie over alle deelnemers aan het samenwerkingsverband Lekkers uit de Kop is te vinden op https://npweerribbenwieden.nl/streekproducten/