Deelfietsen: oplossing voor meer en schonere mobiliteit van inwoners en bezoekers

Deze week opent alweer de 6e hub waar bewoners en bezoekers van het Nationaal Park eenvoudig een deelfiets kunnen pakken. Er staan op dit moment al 60 deelfietsen in het gebied, verspreid over verschillende dorpen en steden rond Nationaal Park Weerribben-Wieden. De deelfietsen leveren een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de mobiliteit in het gebied. En zijn een waardevolle aanvulling op het Openbaar Vervoer. Via de Weerribben-Wieden App huur je eenvoudig een fiets. Net als de App, zijn de deelfietsen een primeur voor Steenwijkerland én voor een Nationaal Park.

Een deelfiets huur je eenvoudig via de Weerribben-Wieden App

NP Weerribben-Wieden beter toegankelijk

De hubs met deelfietsen zorgen ervoor dat Nationaal Park Weerribben-Wieden en omgeving (zoals Drenthe, Weststellingwerf en de Noordoostpolder) toegankelijk zijn voor iedere bezoeker die het gebied wil ontdekken en verkennen. De hubs zijn daarmee 1 van de schakels in het programma Duurzaam (Be)leefbaar Toerisme. In dit programma worden bezoekers uitgenodigd het gebied te ontdekken en krijgen de kans zich duurzaam te verplaatsen.

Meer over de hubs in Weerribben-Wieden

De hubs met de e-bikes staan in Blokzijl, Oldemarkt, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Ossenzijl, Steenwijk en Giethoorn. Deze plekken zijn makkelijk te bereiken met een auto of het openbaar vervoer. Verdeeld over deze opstappunten staan in totaal 60 e-bikes. Binnenkort is ook de aansluiting op de reisapp 9292 een feit.

Uitbreiden doen we samen

Er staan op dit moment 60 deelfietsen in het gebied. Een ondernemer kan subsidie krijgen van de gemeente Steenwijkerland om een hub te plaatsen. Belangrijk, want daardoor kan het aantal knooppunten uitbreiden, de vloot van e-bikes groeien en staan er meer deel-e-bikes op meer plekken door het gebied verspreid.

Meer weten over de hubs en deelfietsen? Lees dan het artikel over hubs: https://lnkd.in/eHm6sNDn

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie