Nieuwjaarswens Marga Kool, voorzitter Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden

Als voorzitter van de Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden wil ik ieder een goed, gezond en gelukkig 2023 toewensen! Een jaar, waarin we durven dromen en vol vertrouwen en doorzettingsvermogen kunnen werken aan datgene, waarvoor we als stichting voor het gebied van betekenis kunnen zijn.

Marga Kool, voorzitter Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden

Onze organisatie heeft veel op zijn programma staan! En bestuursleden en teamleden zetten gezamenlijk hun schouders onder de uitvoering van die plannen en ideeën. Het project Baarlingerpolder is een goed voorbeeld daarvan, maar ook de voorbereiding van een Horeca College in Steenwijkerland, de Landschapsbiografie, het Beleefmagazine, met tips voor toeristen en inwoners over op pad gaan in de gemeente. Er was en blijft aandacht voor Streekproducten en voor Bloeiende akkerranden. De lijst is intussen te lang om in een nieuwjaarswens op te sommen.

Maar alles staat in het teken van een goed evenwicht tussen natuur, leefbaarheid en economie. Projecten op het gebied van toeristische promotie gaan hand-in-hand met duurzaamheid, leefbaarheid. Agrarische projecten houden rekening met landschap en biodiversiteit.

In ons bestuur zit een divers gezelschap aan tafel. Dat geeft de garantie, dat alle belangen in het gebied bij ons vertegenwoordigd zijn in de besluitvorming en in de discussie daarover. Daarnaast gaan we op stap en leggen ons oor te luisteren. Bijvoorbeeld als bestuursleden in gesprek gaan met de verschillende organisaties van Plaatselijk Belang. We willen graag weten wat er leeft in de kernen. Welke problemen en mogelijke oplossingen er zijn. Hetzelfde geldt voor ondernemers en non-profit-organisaties.

Een idee, van wie dan ook, komt niet vanzelf tot uitvoering. Daar moet hard aan getrokken worden. De Stichting is blij met inwoners en organisaties die meeleven met ons werk, die meewerken en ideeën en suggesties aandragen. En die ook bereid zijn zelf de handen uit de mouwen te steken.

Dat is wat we onszélf toewensen voor 2023: een omgeving die ons kent, ons aanspreekt en ons draagt. En daar gaan we ons best voor doen.

Marga Kool
Voorzitter Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie