Gratis E-bikes in de herfstvakantie én interessante regeling voor ondernemers.

Hoe kun je een elektrische deelfiets huren? Wat kost dat, en hoe werkt de bijbehorende app? Om antwoord te geven op deze (en andere) vragen, wordt in de herfstvakantie een demonstratiedag gehouden. Op de vier ‘hub-plekken’ in Steenwijkerland (Oldemarkt, Blokzijl, Steenwijk en Giethoorn) kan iedereen op zaterdag 22 oktober van 10.00 tot 15.00 uur de elektrische deelfietsen gratis uitproberen. Om het aantal e-bikes en hubs verder uit te breiden heeft de gemeente een interessante regeling voor ondernemers.

Ondernemers kunnen aanhaken

De gemeente Steenwijkerland is in gesprek met verschillende ondernemers om meer hubs met deelmobiliteit te realiseren. Hoe meer hubs hoe beter. Dit vergroot de aantrekkingskracht voor de gebruikers. Voor ondernemers die willen aanhaken is subsidie beschikbaar. Met de subsidie deelmobiliteit kunnen ondernemers uit de vrijetijdseconomie een bijdrage krijgen van tussen 5.000 en 15.000 euro voor de aanschaf van e-bikes en voor het aansluiten bij het boekingsplatform, de Weerribben-Wieden app.

Frans Hamstra: „Het aanbieden van een deel e-bike kan ook aantrekkelijk zijn voor horecapersoneel: je zou als ondernemer een deelfiets-abonnement kunnen aanbieden, zodat medewerkers makkelijk vanaf het station naar de horecagelegenheid kunnen komen.”

In samenwerking met Regio Deal Zwolle is Steenwijkerland de eerste Nederlandse gemeente die een deelmobiliteitsproject start in een Nationaal Park. Sinds kort is er een tweede ‘smart mobility’ regeling voor ondernemers. Deze door het college van B&W vastgestelde regeling voorziet in een forse subsidie tot 75 procent voor ondernemers in de toeristische sector. Het gaat dan specifiek om ‘slimme mobiliteit’ investeringen zoals elektrische fietsen. De subsidieregeling is inmiddels opengesteld. Op de website van gemeente Steenwijkerland kan deze subsidie aangevraagd worden.

[bron: Steenwijker Courant / gemeente Steenwijkerland]

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie