Inschrijving nieuwe cursus Gastheer/Gastvrouw van het Landschap geopend.

Dit najaar gaat de 12e editie van de cursus ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ in Nationaal Park Weerribben-Wieden van start. Ben jij horeca-, recreatie- of erfgoed ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer/gastvrouw bent? Doe dan mee en meld je aan. De cursus start maandagavond 30 oktober.

Natuur, landschap en erfgoed spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als gastheer/-vrouw van je eigen gebied kun je daar de vruchten van plukken en je gasten alles vertellen over de mooiste plekjes en cultuurhistorie van jouw gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf in of bezoek aan het gebied.

Cursus in Nationaal Park Weerribben-Wieden

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, natuurwaarden, hospitality, erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooiste plekjes. Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam netwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je wordt verrast door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen (op diverse locaties) waar we uiteraard ook de buitenwereld gaan verkennen.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit vier avonden waarbij iedere keer een ander thema centraal staat, een veldexcursie in het voorjaar en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer/-vrouw van Nationaal Park Weerribben-Wieden met een bijbehorend gevelbordje.

Het programma Gastheer/-vrouw van het Landschap wordt in heel Nederland gegeven en er zijn inmiddels ruim 3.000 ondernemers die de cursus hebben gevolgd en onderdeel zijn geworden van een netwerk in hun eigen omgeving. Nationaal Park Weerribben-Wieden was in 2007 het 2e gebied in Nederland waar de cursus werd aangeboden en inmiddels hebben bijna 200 deelnemers uit Weerribben-Wieden de cursus gevolgd.

Aanmelden voor de cursus Gastheer van het Landschap Weerribben-Wieden is vanaf NU mogelijk. Kijk voor meer informatie, data en kosten op https://www.ivn.nl/provincies/overijssel/word-jij-gastheer-vrouw-van-het-landschap-weerribben-wieden/ De cursus wordt aangeboden door IVN Overijssel in opdracht van en in samenwerking met Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie