Nationaal Park Weerribben-Wieden is een nieuw project gestart: ‘mijn mooiste plek’. Het park vraagt inwoners naar die ene, bijzondere plek. Zo’n plek die je koestert en het liefst voor jezelf wil houden. Het park legt dit vast met verhaal en foto’s. Zonder te verklappen waar die plek precies is. Al die verhalen vormen straks samen een expositie, boek of serie. Met het bundelen van de verhalen wil het Nationaal Park bruggen slaan met inwoners en ondernemers en de trots op Weerribben-Wieden nog groter maken.

Is dit de mooiste plek in het Nationaal Park? Tjasker-molen – foto Bertrik-Hakvoort

Wijds park in dichtbevolkt Nederland

Op de grens van vier provincies ligt een uniek gebied, Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Door de mens gemaakt, met de voeten in het veen en de handen in het riet. Ook het leefgebied van de otter, zeearend, ringslang en talloze beschermde planten. Het is er nog stil, het is er nog donker, leeg en wijds. Een unicum in het dichtbevolkte Nederland.

Nationaal Park Weerribben-Wieden is ook een gebied waar mensen werken en wonen. In het toerisme, de landbouw, onderwijs, de ambachten, maakindustrie, cultuur en meer. De een al vele generaties, de ander pas sinds kort. In Kuinre in het noordwesten, of helemaal aan de andere kant, in Wanneperveen. Wat veel inwoners en werkers in het gebied bindt is de schoonheid van de natuur en het erfgoed in het Nationaal Park.

Het verhaal wordt gedeeld, de plek blijft geheim

Om bruggen te slaan tussen noord en zuid, oost en west, door bijzondere verhalen op te halen en daardoor de trots op het gebied te versterken, is Nationaal Park Weerribben-Wieden een nieuw project gestart: ‘mijn mooiste plek’. Hierin vertellen inwoners (soms ook ondernemers of werkers in het gebied) over hun meest bijzondere plek. Vaak is dat niet zomaar een plek, maar zit er een hele persoonlijke historie achter. Dat verhaal wordt vastgelegd en er worden prachtige foto’s van de plek gemaakt. Zonder de locatie te delen, zodat dit een geheim blijft. De plekken en verhalen worden op een bijzondere manier gepresenteerd. Denk hierbij aan een boek of expositie of andere vorm die nog gekozen moet worden.

Oproep

Heb jij een bijzondere plek? Een plek die je als ‘mijn mooiste plek’ zou kunnen betitelen? Daar is het Nationaal Park naar op zoek, naar jouw mooiste plek! Een plekje waar je jouw connectie met Weerribben-Wieden voelt. Een plek die je koestert, waar je misschien wel een beetje verliefd op bent. Deze plek legt het Nationaal Park graag met jou vast met een fotograaf en jouw ervaringsverhaal erbij. Wil je meedoen? Meld je aan op info@npweerribbenwieden.nl.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie