Nieuwe promotiecampagne Nationaal Park Weerribben-Wieden gaat landelijk

Op 5 april presenteert Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden de nieuwe promotiecampagne 2023. Er wordt groots uitgepakt met radioreclame, digitale borden langs de snelwegen, een nieuw magazine, buitenreclame, nieuwe folders en een UITloper. Hiermee wil NPWW bezoekers verleiden meerdere dagen, ook in het voor- of najaar, op bezoek te komen in ons prachtige gebied.

“Bij het opzetten en uitwerken van deze campagne hebben we een aantal scherpe keuzes moeten maken” aldus gebiedsontwikkelaar Nicolette Bolté en communicatiestrateeg Herald Nobel. “Je kunt wel zeggen iedereen is onze doelgroep, maar dan schiet je met hagel op een hele grote groep. Daarom hebben we gekozen voor een slimme campagne die zich voornamelijk richt op de ‘kwaliteitsbezoeker’. De bezoeker die komt voor de pracht van onze natuur of het vele erfgoed.”

Met de nieuwe campagne richt het Nationaal Park zich op de kwaliteitsbezoeker, zoals mensen uit de randstad die komen voor de natuur, het erfgoed en de rust en ruimte in het gebied. Eén van de middelen is een serie commercials op de radio. Beluister hieronder alvast de eerste commercial in de serie.

“Giethoorn is natuurlijk iconisch en bekend over de hele wereld. Maar ook Weerribben-Wieden, Steenwijk Vestingstad, de handelsplaatsen langs de voormalige Zuiderzee en het hoge land, vanaf het Eeserveld via Paasloo tot Oldemarkt en rond Vollenhove zijn het bezoeken meer dan waard. Met deze campagne gaan we Nederland, en daarna ook de rest van de wereld, laten zien wat wij al lang weten: dit gebied is uniek.” 

De afgelopen weken is met stakeholders uit het gebied, zoals bewoners, natuurorganisaties, ondernemers en Steenwijk Vestingstad, ook gewerkt aan het aanscherpen van de merkidentiteit. Daaruit kwam naar voren dat ons gebied goed te typeren is als eigenzinnig en hartelijk. Met dat profiel kan Nationaal Park Weerribben-Wieden zich sterk onderscheiden ten opzichte van andere gebieden.

Ben jij ondernemer, erfgoedaanbieder of organiseer je activiteiten in het gebied? Kom dan naar de presentatie in De Meenthe op 5 april. Aanmelden kan hier.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie