Ontdek de verhalen van Weerribben-Wieden tijdens de Beleefweek

Meer dan 60 activiteiten in de Herfstvakantie

Tijdens de Herfstvakantie, van 20 t/m 29 oktober, bruist het in Nationaal Park Weerribben-Wieden. In de Beleefweek met als thema ‘Levend landschap vol verhalen’ zijn meer dan 60 activiteiten en is er voor iedereen iets te doen. Van vaarexcursies, buiten koken, interactieve wandelingen tot de fototentoonstelling Mooiste Plek. Wethouder Trijn Jongman opent de Beleefweek op vrijdag 20 oktober bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Het hele programma staat op www.visitweerribbenwieden.com/beleefweek en in de Weerribben-Wieden App.

Levend landschap vol verhalen

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een levend landschap vol verhalen! Het verdronken dorp Beulake. De pracht en praal van Villa Rams Woerthe. De herintroductie van de otter. Turfwinning, stormen en dijkdoorbraken die het landschap vormden. De ligging aan de Zuiderzee. De grafheuvels op het Eeserveld. In en rond het Nationaal Park struikel je over de verhalen. Sommige verhalen nemen je mee ver terug in de tijd. Andere zijn veel nieuwer. En nog elke dag ontstaan er nieuwe verhalen.

Talloze activiteiten

Tijdens de Beleefweek komen de verhalen tot leven en zijn er tal van activiteiten. Speciaal georganiseerd voor de inwoners, maar ook bezoekers zijn van harte welkom. Gedurende de gehele Beleefweek is in het Bezoekerscentrum De Wieden de fototentoonstelling ‘Mooiste Plek’ te zien. Bewoners laten hun mooiste plek zien en vertellen waarom ze juist dat ene plekje zo mooi vinden. Ook zijn er audiotours, een Open Dag van de streekproducten Lekkers uit de Kop, een interactieve wandeling door vestingstad Steenwijk en de Oerrr Wilde Buitendag. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten organiseren verschillende vaarexcursies. Het hele programma staat op www.visitweerribbenwieden.com/beleefweek en in de Weerribben-Wieden App.

Organisatie

De Beleefweek wordt georganiseerd door stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden en IVN Natuureducatie. Ze doen dat samen met bewoners, ondernemers en organisaties uit het gebied. Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden zet in op de versterking van de kwaliteit van de natuurlijke omgeving. Door het stimuleren van duurzaam en circulair ondernemen, vergroening buiten de randen van het natuurgebied en door het verkleinen van de impact van menselijk handelen op de natuur.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie