Speciale serie postzegels over De Wieden

Op deze stralend zonnige dag namen gebiedsmanager Chris Braat van Natuurmonumenten De Wieden en wethouder Bram Harmsma het eerste vel postzegels over De Wieden in ontvangst van Gert van den Top, PostNL regio Oost. ‘Beleef de natuur’ heet deze serie postzegels, die aandacht besteedt aan het laagveenmoeras van natuurgebied De Wieden. Op deze speciale editie zijn de volgende 10 bewoners uit het natuurgebied afgebeeld: bruine kiekendief, zilveren maan, eenstijlige meidoorn, watergentiaan, zomereik, waterral, sleedoorn, kerkuil, purperreiger en kleine zonnedauw.

Voor de selectie van de natuurgebieden had PostNL nauw contact met ecologen van Natuurmonumenten. Bij de keuze van de uiteenlopende landschappen speelden verschillende overwegingen een rol. Zo moest elk gebied over voldoende interessante flora en fauna beschikken. De diversiteit was belangrijk, zodat alle soorten aan bod zouden kunnen komen: van planten, bomen en zoogdieren tot insecten, reptielen en amfibieën.

Vanaf vandaag zijn de postzegels te koop bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster, de Bruna in Meppel en bij diverse winkels in de regio.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie