In 2021 en 2022 zijn nieuwe informatieborden over het Nationaal Park geplaatst in Vollenhove, Oldemarkt, Kalenberg, Blokzijl, Belt-Schutsloot en Sint Jansklooster. Deze borden staan op zogenoemde TOP-locaties (toeristisch-overstap-punt). Hier kunnen bezoekers de fiets of auto neerzetten en zich verder oriënteren op het gebied.

Spreiden en Verleiden

Met de informatieborden willen we de identiteit van Nationaal Park Weerribben-Wieden versterken. Hiermee vergroten we de herkenbaarheid en de naamsbekendheid van het gebied. Door op meerdere plekken informatieborden te plaatsen, kunnen bezoekers hun weg door het gebied vinden. Dat zorgt ook voor een betere spreiding van het toerisme in het gebied. De informatiepanelen zijn voorzien van QR-codes. Bezoekers kunnen zo online meer lezen over het gebied en wat er te doen is. Met het plaatsen van de borden willen we een bijdrage leveren aan de (lokale) economie, doordat bezoekers deze plaatsen weten te vinden. Ook op andere plaatsen in het gebied komen nog nieuwe borden.

Kinderadviesbureau

Onder elk bord is een klein kunstwerkje geplaatst. Deze kunstwerkjes zijn gemaakt door basisschoolleerlingen uit de desbetreffende plaatsen. In de vorm van een Kinder Adviesbureau zijn de leerlingen aan de slag gegaan met de geschiedenis van de plaats. Ze liepen een dag mee met de stadsgids en knutselde wat ze belangrijk vonden dat de bezoeker moest weten over hun thuis. Alle TOPs in het Nationaal Park vind je hier.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie