Routes vinden wij een belangrijke manier om bezoekers van Nationaal Park Weerribben-Wieden door het gebied te leiden en achtergrondinformatie te geven over alles dat ze daar kunnen zien. Onderweg kan men meer leren over de natuur en haar soorten, maar ook over de rijke geschiedenis van het gebied.

Naast de bestaande wandel- en fietsroutes is er in samenwerking met Steenwijk Vestingstad een interactieve route ontwikkeld die het verhaal van Steenwijk als vestingstad op een interactieve manier vertelt. Ook zijn er eerste ideeën voor de ontwikkeling van een wandelroute met het thema Steenwijk rond de periode 1900, die het verhaal van de verschillende Art Nouveau bouwwerken in en rondom Steenwijk gaat vertellen.

Om de geschiedenis van het Nationaal Park beleefbaar te maken en ter verbreding van het toeristische aanbod in het gebied hebben vijf recreatieondernemers en de stichting IJsselacademie de reeks audiotours Verhalen uit de Kop geproduceerd. In deze audiotours nemen bekende historische figuren uit de regio je mee langs de mooiste locaties in Giethoorn, Vollenhove, Steenwijk, Willemsoord en De Eese. Meer hierover vind je hier.

De markt in Steenwijk

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie