Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft een enthousiaste groep van gecertificeerde gastvrouwen en gastheren. De gastheren en gastvrouwen van Weerribben-Wieden vertellen hun gasten graag over wat er allemaal te ontdekken is in en rondom het Nationaal Park. Deze ondernemers hebben de cursus ‘Gastheer van het Landschap’ gevolgd. Als geen ander vertellen ze met enthousiasme over de bijzondere natuur, het schitterende landschap of de bijzondere cultuur en historie van Weerribben-Wieden. Ook beschikken ze over veel praktische kennis: waar de mooiste wandel- en vaarroutes starten of waar de beste vogelkijkhutten te vinden zijn. Maar ook waar je lekker kunt eten, een kano kan huren of goed kunt overnachten.

De gastvrouwen en gastheren zijn te herkennen aan het gevelbordje en zijn gevestigd in en rondom Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op dit moment zijn 149 medewerkers en/of eigenaren van 94 bedrijven gecertificeerd als Gastheer van het Landschap in Weerribben-Wieden. Door aanwezig te zijn bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomsten en door het volgen van de e-learningmodule houden de gastheren hun gebiedskennis up-to-date.

Wilt u ook gastheer van het landschap worden? Dan kunt u contact opnemen met overijssel@ivn.nl. Ondernemers die meer willen weten over deze landelijk ontwikkelde cursus Gastheer van het Landschap vinden meer informatie hier.

Of bekijk dit filmpje waarin één van de gastheren vertelt over wat het hem en zijn bedrijf brengt.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie