Samen met het IVN is het Gebiedsmasterplan 2021-2023 opgesteld voor marketing, communicatie en educatie. IVN voert voor Nationaal Park Weerribben-Wieden educatieprogramma’s en educatieve activiteiten en evenementen uit. IVN heeft een standaardaanbod waarin scholenprogramma’s, jeugd natuurclubs en ondernemers (Gastheren van het landschap) centraal staan. Ook organiseert IVN regelmatig excursies in het gebied.

Daarnaast is IVN bezig met de transitie van natuureducatie naar gebiedseducatie, waarbij het educatieaanbod wordt uitgebreid met activiteiten die het verhaal van het gebied vertellen. Interessant voor inwoners, bezoekers en andere geïnteresseerden. Zo wordt er gewerkt aan het organiseren van een Beleefweek, worden er festiviteiten georganiseerd rondom de Dag van het Nationaal Park en staan er activiteiten gepland die de het verhaal van het gebied zoals beschreven in de landschapsbiografie ondersteunen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie