Wat zijn nu de parels in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Wat zijn de plekken waar we de magie van de natuur nog echt kunnen ervaren? We zijn er als Nationaal Park benieuwd naar en gaan ze verzamelen. We beginnen bij de mensen die het gebied het beste kennen: de inwoners. We nodigen iedereen uit de favoriete plek aan ons te laten zien en daarbij te vertellen wat deze plek zo bijzonder maakt.

Deze magische plekken brengen we samen om te delen met bezoekers en andere betrokkenen. Om te laten zien wat dit gebied zo uniek maakt en waarom het belangrijk is er samen zuinig op te zijn. De vorm waarin we dit het beste kunnen gieten, komen voort uit de we ontdekken. Een boek, een magische momenten route, een expositie, een documentaire, een speurtocht, expedities… Het zijn allemaal mogelijke vormen, waarbij ook allerlei combinaties mogelijk zijn.

Als de eerste parels verzameld zijn, zou het zomaar kunnen dat ook bezoekers uitgenodigd worden om hun favoriete plekken te laten zien en/of kunstenaars om de magie van het gebied ‘te vangen’ en te delen. Voor nu beginnen we bij het begin: met de bewoners op magische plekken ontdekkingstocht!

Wij zijn dus opzoek naar jouw mooiste plekje! Een plekje waar je jouw connectie met het Nationaal Park Weerribben-Wieden voelt. Met de natuur op die plek. Een plek waar je misschien wel een beetje verliefd op bent. Deze plekken leggen we graag vast met een fotograaf en mét je verhalen erbij.

Wil jij jouw mooiste plekje in Nationaal Park Weerribben-Wieden delen? Meld je dan aan via info@npweerribbenwieden.nl dan nemen we contact met je op om jouw mooiste plekje vast te leggen!

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie