Wat zijn nu de parels in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Wat zijn de plekken waar we de magie van de natuur nog echt kunnen ervaren? We zijn er als Nationaal Park benieuwd naar en gaan ze verzamelen. We beginnen bij de mensen die het gebied het beste kennen: de inwoners. We nodigen iedereen uit de favoriete plek aan ons te laten zien en daarbij te vertellen wat deze plek zo bijzonder maakt.

Deze magische plekken brengen we samen om te delen met bezoekers en andere betrokkenen. Om te laten zien wat dit gebied zo uniek maakt en waarom het belangrijk is er samen zuinig op te zijn. De vorm waarin we dit het beste kunnen gieten, komen voort uit de we ontdekken. Een boek, een magische momenten route, een expositie, een documentaire, een speurtocht, expedities… Het zijn allemaal mogelijke vormen, waarbij ook allerlei combinaties mogelijk zijn.

Als de eerste parels verzameld zijn, zou het zomaar kunnen dat ook bezoekers uitgenodigd worden om hun favoriete plekken te laten zien en/of kunstenaars om de magie van het gebied ‘te vangen’ en te delen. Voor nu beginnen we bij het begin: met de bewoners op magische plekken ontdekkingstocht!

Update

Het project Mooiste Plek startte in 2021 met een oproep aan bewoners om ons mee te nemen naar hun mooiste plek. Inmiddels is het eind 2023 en is de eerste fase van het project afgerond. Op 20 locaties maakten we een foto van de plek en één van de bewoner. Ook tekenden we het verhaal op; wat maakt deze plek nou zo bijzonder? Van de portretten en verhalen is een fototentoonstelling gemaakt. Deze werd tijdens de Beleefweek in oktober geopend door wethouder Trijn Jongman en was te zien tot eind december in Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. De catalogus van Mooiste Plek kun je hier bekijken. In 2024 gaat Mooiste Plek ‘op reis’ door het gebied.

Vaarboer Bertus brengt koeien per boot naar zijn land

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Abonneer je op de nieuwsbrief!

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie